Tule laulamaan hauskaan kuoroon!

Kiinnostaako kuorossa laulaminen? Ota meihin yhteyttä
yhteystietosivulla olevan lomakkeen kautta!

Kuulumisia

Kesällä 2019 Laurus Nuorisokuoron kuorotapaamisia:
ti 18.6. klo 19 Temppeliaukion kirkossa yhteiskonsertti  Honors Choirsin kanssa
la 30.6. klo 19 Espoon tuomiokirkossa Piedmontin lapsikuoron konsertti
pe 9.8. klo 15 Helsingin tuomiokirkossa yhteiskonsertti Hong Kongin kuoron kanssa

Terveisiä Hampurista

Olimme 13.-17.4.2018 vastavierailulla Hampurin tyttökuoron (Mädchenchor Hampurg) vieraina. 

 

Neerpeltistä 2. sija

Laurus nuorisokuoron terveiset Neerpeltistä ja Brysselistä. Vappuna pidettiin Belgian Neerpeltissä Euroopan nuorten ja lasten kuorotapahtuma ja -kilpailu. Festivaalille osallistui 83 kuoroa, n. 3000 kuorolaista. Laurus nuorisokuoro sai vaativan sarjan 2. palkinnnon ja piti sen lisäksi onnistuneen konsertin.
Paljon kiitoksia saatiin, sää oli myös Belgiassa kylmä ja aluksi sateinen.

https://www.flickr.com/photos/emjfestival/sets/72157667522443565

 

Vantaa-mitali Laurukselle

Vantaan kaupunki on myöntänyt Laurus-kuorolle Vantaa-mitalin tunnustuksena menestyksestä kansainvälisissä ja kansallisissa kuorolaulukilpailuissa sekä suomalaisen kulttuurin tunnetuksi tekemisestä.  Laurus on menestynyt erinomaisesti niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Viimeksi Laurus niitti mainetta viime kesänä toisella puolella maailmaa, Kanadan länsirannikolla kansainvälisessä Kathaumixw-kuorokilpailussa, jossa se voitti ensimmäisen palkinnon kamarikuorosarjassa. Kuoroa on koko sen 15-vuotisen historian alusta saakka johtanut Heidi Harinen.

Laurukselle voitto Kanadan kuorofestivaaleilla!

Laurus Nuorisokuoro voitti kamarikuorosarjan kansainvälisessä "Choral Kathaumixw"-kuorotapahtumassa Kanadassa. Kilpailujen lisäksi Laurus esiintyi festivaalin aikana useissa konserteissa Powel Riverissä. Tapahtumaan osallistui kolmisenkymmentä kuoroa eri puolilta maailmaa. 

Festivaalin jälkeen Laurus kiersi Vancouver-saarella, jossa kuoro konsertoi menestyksekkäästi Parksvillen, Victorian ja Duncanin kaupungeissa.

» Laurus-nuorisokuoron kuulumisia Vantaan Sanomien Kulttuurikumppanit-sivustolla

Soili Perkiön kurssilla Klaukkalassa Laulujoutsenten kanssa

Rytmiä Nurmijärvellä

Laurus-kuoro ja Nurmijärven Laulujoutsenet kohtasivat toisensa jälleen workshopin merkeissä Arkadian lukiossa 6.10.2005. Tällä kertaa paikalle oli kutsuttu Sibelius-akatemiasta Soili Perkiö pitämään meille oppituntia kehonrytmiikasta. Workshopin tarkoituksena oli, paitsi pitää hauskaa ja tutustua muihin kuorolaisiin, myös saada hieman ”meininkiä” laulamiseen.

Kaksituntinen aloitettiin lämmittelypoloneesilla ja pienillä tutustumisleikeillä. Hieman hämmentyneen alun jälkeen pääsimme pian vauhtiin, ja aika alkoi kulua kuin siivillä. Illan aikana teimme paljon erilaisia hauskoja rytmi- ja ääniharjoituksia, jotka ohjaajamme mukaan olivat peräisin eripuolilta maailmaa. Erityisesti mieleeni jäivät amerikkalaisen musiikinopettajan kehittelemä kappale, jossa kolme eri ryhmää lauloi eri sävelellä ja rytmillä sanoja hei ja hello. Samalla taputettiin ja tömistettiin jaloilla tietyssä rytmissä. Tämä oli yllättävän hauskaa. Vaikka alussa rytmikuviot tuntuivatkin hiukan hankalilta, vähän aikaa harjoiteltuamme juttu alkoi sujua. Ja hienolta se sitten kuulostikin, kun kaikki äänet sovitettiin yhteen! Lisäksi opimme mm. eteläamerikkalaisen kaanonin ja chocolate-rytmilotun (vain muutamia mainitakseni).

Ilta oli erittäin mielenkiintoinen ja mukava: rytmejä sekä tekemistä riitti – ja varmasti opimmekin jotain. Toivottavasti saamme lisää tällaisia kuoroharkkoja. Ja kiitokset tietysti Soili Perkiölle!   

Emma Hartikka

Terveisiä Emmalta Amerikasta

Kiitos paljon joulukortista. Kiva, että muistatte minua täällä kaukana Atlantin takana. Tähän mennessä kaikki on mennyt hienosti ja kuorossakin on tullut lauleltua. Ei kyllä yhtä mukavassa seurassa kuin te, mutta varmasti yhtä suulaassa. (Meillä on noin 60 laulajaa, joten kyllä siellä hälinää riittää.) Se on ollut hauskaa, että saan laulaa kaksi tuntia kuorossa joka ikinen koulupäivä. Siinä oppii kappaleet aika mukavasti. Pian palaankin takaisin Suomeen ja ensi syksynä liityn sitten jälleen teidän riveihinne (jos sallitte). Harmi vain, etten ehdi katsomaan, kun laulatte Tampereen Sävelessä. Mutta onnea ja menestystä sinne oikein kovasti ja aurinkoista kesää kaikille Lauruksen jäsenille! Ensi syksynä nähdään!

Katso Emman kortti!